Seneste nyheder


Nyhedsarkiv

VUC går til filmen

VUC Ringkøbing Skjern har fået lavet tre nye film.

Læs mere »

Vinderne blev...

VUC havde udloddet 3 gavekort á 300 kr. til handelsstandsforeningerne i Skjern/Tarm og Ringkøbing.

Læs mere »

Fremtiden er på dansk

Lørdag formiddag var der uddannelsesmesse for kommunens østeuropæiske borgere. Messen blev en flot succes som snart gentages.

Læs mere »

Jeg vil gerne give mine folk et lille puf

Allan Borg, produktionschef på Gibo Plast sender altid gerne medarbejdere på kursus hos VUC.

Læs mere »

Når to og to giver fem

VUC Ringkøbing-Skjern tilbyder både matematik og dansk-kurser til de, der gik tidligt ud af skolen og som nu gerne vil blive dygtigere til faget – og til deres arbejde.

Læs mere »

VUC-forstander takkede af

Fredag eftermiddag var der afskedsreception for VUC-forstander Jim Lange som går på pension.

Læs mere »

Afskedsreception

Vi vil gerne invitere til afskedsreception.

Læs mere »

Hanne prøver nyt i de kendte rammer

Efter 21 år som underviser på Ringkøbing Handelsskole, har Hanne Vestergaard overtaget forstanderstolen på VUC efter Jim Lange.

Læs mere »

VUC tættere på byggemålet

Onsdag var der rejsegilde på det nye VUC-byggeri på Vasevej 20.

Læs mere »

Henriette er talblind

22-årige Henriette Jakobsen har været talblind hele sit liv. I sommer kom hun på VUC, og nu kan hun tallene op til 1000.

Læs mere »

Forstander fylder 65

Den 19. januar fylder Jim Lange, forstander VUC Ringkøbing-Skjern, 65 år.

Læs mere »

Øger læsehastigheden med næsten 100%

Det er blevet lidt nemmere at hjælpe børnene med lektier, og arbejdspladsen har fået medarbejdere med mere selvtillid og ekstra meget mod på bla. skriftlig dokumentation og læreplaner.

Læs mere »

Mærk hjertet slå

Hver fjerde medarbejder på UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern (UCRS) har været på førstehjælpskursus.

Læs mere »

Uddannelsescenter med vokseværk

UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern sætter gang i endnu et nyt byggeri. Denne gang i Ringkøbing for at give plads til VUC.

Læs mere »

Ordblinde er bedre iværksættere

Hvis du er ordblind og går med en iværksætter-spire i maven, så er der godt nyt. Flere udenlandske undersøgelser peger på, at 35 procent af iværksætterne er ordblinde.

Læs mere »

Vejen til succes gik forbi afmagt

Stædighed og vilje hjalp Karin Holm Hansen, da hun som 35-årig tog et aktivt valg: uddannelse og job. Stoffer slørede på det tidspunkt dagligdagen, så afvænning var første skridt mod det nyet mål. VUCs (Voksenuddannelsescenterets) ordblindeundervisning og folkeskolens afgangsprøve blev det næste.

Læs mere »

VUC tilbyder opkvalificering af medarbejdere

VUC Ringkøbing-Skjern har netop gennemført afklaring af flere hundrede medarbejdere i Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere »

Læs en bog og giv den videre

100.000 borgere i Danmark fik kvit og frit en bog til evigt eje den 23. april på Danmark Læser Dagen. 25 af modtagerne går på VUC, UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern.

Læs mere »

Når man bare kender mulighederne

Bogen ”Farmor - fortæl nu” har givet Elna Vissing Pedersen fra Tarm en ekstra god grund til at gå til undervisning på VUC, Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern. Siderne i bogen er tomme, for det er Elna, som skal udfylde dem med fortællinger fra sit liv, og hun synes, det er forfærdelig pinligt, hvis der kommer de sædvanlige stavefejl. ”Så jeg går til ordblindeundervisning.”

Læs mere »

Tillykke med Avu - 25 år

Jubilæumshilsen fra Undervisningsministeren

Læs mere »

Et forfatterbesøg kastede lys over sandheden

Kenneth Bøgh Andersen skriver grumt, temmelig råt og heldigvis et stykke fra virkeligheden. Han er træt af julehistoriens sukkersøde sirup og romantikken i Far til Fire. Han vil tættere på livets store spørgsmål, ondskaben i verden, dens nødvendighed (?), livets mening og mange andre temaer. ”Jeg er ikke fascineret af det grusomme, men jeg vil i kødet på noget vigtigt.”

Læs mere »

Ratchanok er ekspert i bideskinner og cariesbehandling

Ratchanok Kirchhecker fra Tarm har opskriften på personlig selvtillid, frihed og selvstændighed. Uddannelse er ordet. I juni måned fik hun overrakt eksamensbeviset som tandklinikassistet, og om få måneder afslutter hun det sidste praktikforløb ved Tandlægerne Kold i Herning. Så er hun klar til et job.

Læs mere »

Mere dansk skal give glade medarbejdere

Firmaet EagleBurgmann Bredan på Odinsvej i Ringkøbing har omkring 120 ansatte fordelt på mere end 10 nationaliteter. Nu får både de danske og de udenlandske medarbejderne hjælp til at finde præcis det kursus, som kan give bedre danskfaglige kvalifikationer.

Læs mere »

Morten sprænger rammerne

VUC Ringkøbing–Skjern næsten tredobler antallet af kursister på de fleksible uddannelsestilbud i forhold til sidste år. En af dem er 27-årige Morten Søndergaard

Læs mere »

Sommerferie afslutning

Så mange er vi når vi mødes til den sidste dag inden sommerferien.

Læs mere »

Uanede muligheder som ordblind

”Det er en gave - et nyt liv er startet ved at gå her.” Britt Clausager og Betina Tranholm bruger for tiden nogle uger på at følge en meningsfuld undervisning, der skal hjælpe dem videre mod nye uddannelser, og deres smil vidner om stor begejstring. De går på VUCs ordblindehold.

Læs mere »

Hamed går fra VUC til EUD

Om få uger afslutter Hamed Rawan et turboår på VUC i Ringkøbing, og dermed er han klar til Teknisk Skole-EUD efter sommerferien. ”Jeg vil gerne være elektriker og får sommerfugle i maven over, at jeg allerede kan komme i gang til august.”

Læs mere »

Arla-medarbejdere til natlig eksamen

Natten mellem torsdag og fredag 22.-23. maj går et hold Arla-medarbejdere til eksamen i dansk. ”Det slår jo døgnrytmen fuldstændig i stykker, hvis folk på nathold skal undervises og gå op til eksamen i dagtimerne, hvor de normalt skal sove,” lyder forklaringen fra VUC Ringkøbing-Skjern og Nr. Vium Mejeri, hvor 12 medarbejdere gennem 2 måneder har haft danskundervisning om natten en gang om ugen.

Læs mere »

Tak – til de mange undervisere, der gør en forskel

Vi vil gerne med filmen vise, at vi på VUC har kursister med et stort potentiale. På VUC har vi landets bedste undervisere. Kombinerer vi de to – så har vi VUC’s særkende, nemlig en gylden mulighed for de mange, der ikke tog den lige vej. Dem, der traf nogle andre valg, før de fandt, at tiden var inde til at tage mere uddannelse.

Læs mere »

”Du får det til at lyde nemt”

Siden 1. april har Henriette Leth været den nye person i vejlederstolen på VUC Ringkøbing-Skjerns afdeling i Skjern. Hun kommer fra et folkeskolelærerjob i overbygningen på Vildbjerg Skole, og afløser Mette Lindberg, som fik stilling på VUC i Århus.

Læs mere »